receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Robi nudličky s pohankou

1 balíček robi

2 stroučky česneku

sůl, mletý pepř

plnotučná hořčice

sojová omáčka

hladká mouka

Robi plátky vyděláme z balíčku. Do plátků nařízneme mřížku, tak aby se do robi lépe vsákla z obou stran sojová omáčka, osolíme, opepříme, potřeme z jedné strany rozmačkaným česnekem a z druhé strany plnotučnou hořčicí. Poté obalíme všechny plátky v hladké mouce a z obou stran je na oleji dozlatova osmažíme. Takto připravené plátky robi po vychladnutí necháme uležet do druhého dne v ledničce. Před další tepelnou úpravou plátky nakrájíme na nudličky a osmažíme na pánvi (asi 2 minuty) a potom je zalijeme hrnkem vody, který necháme vyvařit. Hladká mouka nejdříve vytvoří omáčku - jemnou kaši, která při dalším smažení vytvoří chutný obal na nudličkách.

Příloha:

1 hrnek pohanky

2 hrnky vody, sůl

Pohanku smícháme v hrnci s vodou, solí a přivedeme ji do varu. Povaříme asi 5 minut, odstavíme z plamene na 10 až 15 minut, aby změkla. Potom ji scedíme a podáváme na talířku s robi a zeleninovou oblohou.